VITAMIN C

 

 

 

 

 

 

Dr Frederick Klenner terapija C vitaminom
- za brzo pojačavanje imuniteta


http://www.doctoryourself.com/klennerbio.html

http://www.whale.to/a/vit_c_cons.html

 

Vitamin C uništava sve viruse

 


U proleće 1949. god. u Americi je harala dečja paraliza. Doktor Kleener je svojom vitamin C terapijom izlečio 60 pacijenata u roku od 5 dana, čak i one koji su već bili zahvaćeni grčevima.
Naravno, terapija se nije proslavila, jer je bila neprofitabilna za farmaceutske kompanije.

Dr Frederick Klenner - vitamin C terapija:

1. Prva 24 sata uzimati na svaka 2 sata po 2 grama čistog vitamina C u obliku
natrijum askorbata. Ukoliko se pojavi proliv, produžiti na svaka 4 sata. Proliv je znak da ste dostigli dozu koja je maksimalna za vas i telo više ne resorbuje vitamin C već ga izbacuje. Proliv je bezbolan.
2. Narednih 48 sati uzimati po 2 grama vitamina C na 6 sati.
3. Narednih 48 sati uzimati po 2 grama vitamina C na 12 sati.
*Kod dece od 4 -12 god. doza je duplo manja.
*Deca do 4 godine ne mogu uzimati veće količine vitamina C oralno.
Kod njih se vitamin C aplikuje intramuskularno. (injekcijama)
*Vitamin C ne sme biti Calcium Ascorbat jer može izazvati bubrežni kamenac, niti askorbinska kiselina jer je to lažni i bezvredni 'vitamin C'.
*Vitamin C mora biti u obliku sodium ascorbata (
natrijum askorbat).
* U tom slučaju u vodu sa kojom pijete vitamin, dodajte malo prirodnog soka od limuna ili pomorandže da bi ste pospešili apsorpciju vitamina C.

 

 

 

NAUČNA ISTRAŽIVANJA O DELOVANJU NATRIJUM ASKORBATA  
 

 

NARUČIVANJE NATRIJUM ASKORBATA

 

Spravljanje natrijum-askorbata

Natrijum-askorbat se ne prodaje u apotekama (suviše je delotvoran), može se naručiti preko interneta, ali možete ga i sami napraviti mešanjem askorbinske kiseline u prahu i sode-bikarbone u odnosu 10:2. Dakle, 10 grama askorbinske kiseline i 2 grama sode bikarbone izmeša se u posebnoj tegli, na to se zatim nalije čista voda (poželjno je da nema fluor i hlor, najbolje destilisane vode koja je bila na suncu bar 6 sati) u meri koja je dovoljna da se dobije pitak rastvor. To dobro promućkajte plastičnom ili drvenom kašikom, nikako metalnom, u većoj tegli jer je reakcija vrlo burna, peni kao pivo, i nakon mućkanja ostavite teglu dok ne ispari sva pena, tj. sav H2CO3, koji je nusproizvod u reakciji. Ono što ostane popijte. Važno je sačekati da nestane sva pena jer samo tada dobijate pravi natrijum-askorbat. Dobićete sok koji nije kiseo već ima slankast ukus. U svakom slučaju, treba koristiti ovako dobijen vitamin C u većim količinama, bar dve čaše dnevno. Početak dijareje je znak da je uneta maksimalna količina koju malo treba smanjiti. To je potpuno prirodna i neškodljiva supstanca. Čuva se u hermetički zatvorenoj posudi na tamnom i hladnom mestu do 15 dana.

Radi bolje apsorpcije tako spremljenog vitamina C, kada se reakcija smiri, može se dodati malo soka od svežeg voća, jabuke, limuna, pomorandže, kivija. U slučaju da dodajete sok bilo kog citrus voća u spravljen napitak, morate proveriti da li je rastvor i dalje neutralan ili blago alkalan, jer dodatkom kiselog soka može se pomeriti hemijska ravnoteža (napitak može postati kiseo), pa ćete opet u rastvoru imati i askorbinsku kiselinu, a ne samo natrijum-askorbat.

 

 

Askorbinska kiselina (vitamin C) i čista soda bikarbona se otapaju u destilisanoj vodi.

Sodium ascorbate: Sodium ascorbate normally provides 131 mg of sodium per 1,000 mg of ascorbic acid (1,000 mg of sodium ascorbate contains 889 mg of ascorbic acid and 111 mg of sodium)

DRUGA UPUTSTVA ZA SPRAVLJANJE I ČUVANJE SODIUM ASCORBATA

 

UPUTSTVO ZA SPRAVLJANJE NATRIJUM-ASKORBATA SA LIMUNOM I SODOM BIKARBONOM

 

 

Objašnjenje u vezi sode bikarbone i njene ispravnosti (aluminijum)

Takozvana "farmaceutska soda bikarbona bez aluminijuma" je samo još jedna od mnogih farmaceutskih laži. Soda bikarbona nema aluminijuma. Ona je u apotekama posebna samo po tome što je pet puta skuplja.

 

 

Ovaj metod je posebno delotvoran za lečenje od bolesti zavisnosti i narkomanije, opijata (morfin i kodein, alkaloidi sadržani u opijumu) i opioida (sve tvari dobivene sintezom koje se mogu vezati i aktivirati različite periferne i središnje opioidne receptore), kao i od psihijatrijskih lekova.

Za potpuno i trajno "skidanje" sa heroina ili metadona, potrebno je narkomana tretirati Natrijum askorbatom koji se uzima 25 do 75 ili više grama dnevno (što je izuzetno visoka doza) i to obavezno u kombinaciji sa velikim dozama drugih vitamina, esencijalnih minerala i amino kiselina iz prirodnih izvora. Nakon nekoliko dana ovakvog tretmana vraća se apetit, kao i kvalitetan san. Nakon 6 dana doza natrijum askorbata se postepeno smanjuje i zadržava na nivou od 10 grama dnevno. Ovako detoksifikovan narkoman (bivši narkoman)  je tada spreman za psihoterapijski program odvikavanja.

Zdravom čoveku Na-askorbat nije neophodan, već mu je potreban PRIRODNI vitamin C i to u što većim količinama 50-100 mg dnevno (najviše ga ima u šipku, zatim kiviju, pomorandžama, limunu itd.), kako ne bi organizam osetio potrebu za veštačkim neurotransmiterima. Organizam će od prirodnog vitamina C napraviti sve što mu je potrebno, pa i Na-askorbat. Ljudsko telo je najbolja, savršena laboratorija. Nažalost, naš organizam ne može da sintetiše vitamin C, kao što to može većina životinja, jer nam nedostaju određeni enzimi iz jetre. Zašto je tako, dug je odgovor. U svakom slučaju moramo da ga uzimamo iz prirode. Opisana terapija je vrlo efikasna jer detoksikuje organizam narkomana i istovremeno iz prednjeg režnja izbacuje veštačke neurotransmitere, koji su se tu našli usled konzumiranja opijata. Organizam to radi po principu davanja prednosti prirodnim neurotransmiterima kao što je so limunske kiseline, dok ove štetne izbacuje. Kada se čovekov organizam očisti, prestaje i nagon ka uzimanju opioida i narkoman je izlečen. 

 

 

 


Uz sve ovo dobri su i sledeći saveti:

* Provodite što više vremena napolju na svežem vazduhu, dišite duboko i koristite svaki sunčev zrak.
* Pijte vodu iz bunara i izvora, ne sa česme. Proverite da li u flaširanoj vodi koju pijete ima fluorida koji je izuzetno toksičan.
* Posebno izbegavajte svu fabrički obrađenu hranu (hrana u kutijama i kesama). Sve upakovane sokove.
* Jedite što više svežeg i sušenog voća, povrća i semenki.
* Izbegavajte životinjske produkte.
* Izbegavajte gledanje televizije (vesti, filmovi), zbog lučenja negativnih hormona koji zakiseljuju krv, i na taj način stvaraju podlogu za razvoj mikroba.
* Koristite svaku priliku da stanete bosi na zemlju petnaestak minuta, da se ispraznite od elektriciteta, nakupljenog od kompjutera, telefona, televizora…
* Spavajte izmedju 10 uveče i 2 ujutru, u potpuno mračnoj prostoriji,
da bi vaše telo lučilo melatonin, hormon koji je veoma važan u zaštiti organizma od bolesti.
 

 

Terapija za lečenje od raka u području digestivnog trakta, od usta do debelog creva, i za rak kože:

Natrijum askorbat napravljen prema gornjem uputstvu treba piti dva puta dnevno. Za rak kože se pored ispijanja i nanosi na obolelo mesto. Rak se pretvara u krastu koja otpadne za 2 nedelje. Ćelije raka ne mogu da razlikuju vitamin C i glukozu jer su ovi skoro isti, pa se “prevare” i uzmu vitamin C umesto glukoze (koja im je neophodna za opstanak, bez nje ne mogu, dok ih vitamin C uništava). Zato treba uzimati što manje šećera u toku lečenja.

Kada se nađe unutar kancerozne ćelije veruje se da se vitamin C ponaša kao prooksidant i on stvara hidrogenperoksid (koji ima molekulu kiseonika više). Tako je hidrogenperoksid taj koji ubija kanceroznu ćeliju sa svojom dodatnom molekulom kiseonika.

O takvom dejstvu kiseonika videti takođe na MMS2
 

Za rak u drugim delovima tela ova terapija ne može delovati jer je potrebno direktno nanošenje na obolelo mesto.

Napomena: U terapiji natrijum askorbatom moraju se uzimati i drugi minerali i vitamini u prirodnom obliku, a njih je najbolje naći u koktelu jabukovog sirćeta i meda.

 

 

O lečenju sa velikim količinama vitamina C

 

 

Irwin Stone: The Healing Factor Vitamin C Against Disease

 

 

Linus Pauling: Kako živeti duže i osećati se bolje

Knjiga o vitaminima koju je neophodno pročitati

NARUČIVANJE KNJIGE

 

 

Iz časopisa 'Nexus' br. 10.

KRONIČNI SKORBUT
NEDOSTATAK VITAMINA C KAO UZROK SRČANIH BOLESTI

[ Dr.Owen R. Fonorow, MS, MBA© 2005]
owen@vitamincfoundation.org

Napomena: ovde se govori o
vitaminu C u obliku natrijum askorbata

Vodeći ubojica u Sjedinjenim Američkim Državama – stanje koje medicinari zovu „srčana bolest“ ili „okluzivna kardiovaskularna bolest“ – zapravo je skorbut nižeg stupnja. To je činjenica koju moderna medicina sve teže negira.

Srčana bolest je pogrešno ime. Bolest je karakterizirana krastolikim tvorevinama koje polako rastu na stijenkama krvnih žila. Ovaj temeljni proces smanjuje dotok krvi u srce i druge organe, što dovodi do angine (srčanog grča), srčanog udara i moždanog udara. Ispravan naziv za ovaj bolesni proces je „kronični skorbut“, supklinički oblik klasične bolesti nedostatka vitamina C.

Pravu prirodu ove bolesti je početkom 1950-ih identificirao kanadski tim pod vodstvom G. C. Willisa, dr.med. To otkriće je krajem 1980-ih potvrdio tadašnji vodeći svjetski znanstvenik, dr.Linus Pauling (1901-1994). Pauling je upozoravao svijet svojim predavanjima, pisanim radovima i video materijalima nakon što su on i njegovi suradnici proveli pokuse koji su potvrdili Willisova otkrića. Do današnjeg dana, ta upozorenja nisu nikada doprla do medija glavne struje. Štoviše, kardiologe poučavaju, i oni rutinski govore svojim pacijentima, da ne postoji nikakva veza između vitamina C i srčanih bolesti, i da nema nikakve koristi od vitamina C u dozama puno višim od beznačajne RDA (preporučene dnevne doze od 500 mg).

Dr. Linus Pauling je uzimao do 18 grama vitamina C dnevno i dočekao je duboku starost od 93 godine.

Sa znanstvenog gledišta, ako liječnik ili bilo tko drugi pokuša osporiti pravu prirodu kardiovaskularnih bolesti, mora biti u stanju navesti pokuse koji pobijaju Pauling/Willisovu hipotezu o kroničnom skorbutu. Takvi pokusi nikada nisu objavljeni.

Od Paulingovog posljednjeg upozorenja prošlo je 12 godina. Profesori farmakologije Steve Hickey i Hilary Roberts, u njihovoj nedavno objavljenoj knjizi Ascorbate: The Science of Vitamin C (2004), dokumentiraju nevjerojatnu činjenicu da nikada nisu objavljeni rezultati nekog nezavisnog pokusa s ciljem testiranja Paulingove hipoteze (osim jednog s puno nižim dozama koji je proveo Paulingov bliski suradnik dr. Matthias Rath).

Nama je poznato samo jedno kliničko istraživanje na ljudima koje je bilo pažljivo osmišljeno tako da testira Paulingovu hipotezu o visokim dozama. Istraživanje je provedeno u Ujedinjenom Kraljevstvu na 200 ljudi kroz razdoblje od tri godine (1997-2000), a rezultati su potvrdili Paulingovu teoriju i terapiju. Pa ipak, studija dr. Kalea Kentona dosad se nije pojavila u medicinskim časopisima.

Hoće li divovska farmaceutska industrija, suočena s ovim činjenicama, preživjeti, ili će kolabirati u 2005? Kraj suzbijanja vitamina C razotkrit će restrikcije Codexa Alimentariusa u pravom svjetlu: kao sredstvo za podržavanje jedne industrije koja ima malo razloga za postojanje u svom sadašnjem obliku. Javnost počinje uviđati da je najprofitabilnija industrija na svijetu zapravo kula od karata. Njeni najprofitabilniji proizvodi u najboljem su slučaju beskorisni, a u najgorem opasni. Lijekovi na recept stvaraju potrebu za drugim lijekovima. Tajna koja će doći glave farmaceutskoj industriji je da se najbolje zdravlje postiže uzimanjem visokih doza vitamina C i izbjegavanjem otrovnih lijekova na recept kao da vam o tome ovisi život.


Povijest velikog zataškavanja

700.000 ljudi koji svake godine nepotrebno umru u SAD-u oni su koji slušaju savjete svog kardiologa. Američko društvo za srce (American Heart Association) procjenjuje da 63 milijuna Amerikanaca boluje od kardiovaskularnih bolesti. Više od jednog milijuna podvrgava se nekom obliku operacije srce, a preko 15 milijuna uzima lijekove za snižavanje kolesterola na bazi statina prema savjetu svog liječnika. Poznato je da ti popularni statinski lijekovi iscrpljuju CoQ10 (koenzim Q10) i vjerojatno uzrokuju popuštanje srca.

Pionirska istraživanja odnosa između nedostatka vitamina C i srčanih bolesti počela su kasnih 1940-ih, nedugo nakon utvrđivanja struktura vitamina C.

Kanadski liječnici dokazali su da nedostatak vitamina C uzrokuje bolest poznatu pod imanom „ateroskleroza“. Ti liječnici otkrili su da se bolest javlja kod 100% životinjskih pokusnih subjekata kojima je uskraćen vitamin C i koje ga same ne sintetiziraju. Nadalje, ti kanadski pioniri pokazali su da je sam vitamin C dovoljan za povlačenje ateroskleroze kod laboratorijskih životinja. (G.C.Willis, „The Reversibility of Atherosclerosis“, Canadian Medical Association Journal, sv.77, 15.srpnja 1957. str. 106-109).

Tim je proveo slična istraživanja na ljudima. Rezultati, iako nisu bili konačni, pokazivali su smanjenje aterosklerotskog plaka kod jedne trećine ljudskih subjekata. Treba istaknuti da se radilo o istraživanju malih doza, ne većih od 1.500 mg dnevno.

Znanje da su srčane bolesti oblik skorbuta bilo je zataškavano od vremena kada je prvi niz Willisovih članaka objavljen u časopisu Canadian Medical Association Journal početkom 1950-ih. Neobjašnjivo, od 1950-ih do danas nijedan članak koji bi govorio u prilog vitaminu C i njegovoj vezi sa aterosklerozom nije se pojavio u nekom uglednom medicinskom časopisu koji je popularan među liječnicima.

Buduće kardiologe uči se da nema nikakve veze između unosa vitamina C i srčanih bolesti, i da je nadriliječništvo tvrditi drugačije. Te tvrdnje čine se opravdanim zato što nedostaju izvještaji o takvim istraživanjima. Ali kao što je stručnjak za vitamin C i profesor farmakologije dr. Steve Hickey istaknuo prilikom dopisivanja e-mailom u prosincu 2004, svaki kardiolog mogao je i sam provesti ta istraživanja.

„Vremena se mijenjaju i medicinska profesija je podbacila time što u posljednjih 50 godina nije provela potrebne pokuse. Budžet, recimo, samo NIH-a (Nacionalnog instituta za zdravlje) veći je od 27 milijardi dolara, ali u posljednjih 50 godina nitko nije ponovio rana istraživanja u vezi sa vitaminom C i srčanim bolestima, koja je za sitan novac mogao provesti skoro svaki kardiolog“, piše dr. Hickey.
„Kako su Pauling i drugi promovirali askorbat kao lijek za srčanu bolest, čini se besmislenim da mogući lijek za najgoreg ubojicu u razvijenim zemljama (aterosklerozu) nije opovrgnut. Za znanstvenika iz bilo koje druge discipline, ovaj nedostatak zanimanja bio bi bizaran.

Činjenica je da su provedeni pokusi na životinjama, i rezultati pokazuju da askorbat štiti od ateroskleroze i može ju liječiti. Postoje neki dodatni dokazi iz istraživanja na ljudima koji su u skladu s ovom interpretacijom. Zašto onda nisu provedena istraživanja na ljudima? Ili, mogli bismo upitati, ako su provedena, jesu li rezultati zataškani? Paulingovi protivnici, kao i farmaceutske kompanije, voljeli bi vidjeti da je Paulingova hipoteza diskreditirana“, zaključio je dr.Hickey. „Zašto nitko nije izvijestio o pokusima?“

Snimak predavanja Linusa Paulinga

U predavanju iz 1992. snimljenom na videu, dr Linus Pauling objasnio je razlog zašto se ateroskleroza stvara na stijenkama arterija u nedostatku vitamina C. Objasnio je kako specifičan oblik kolesterola izaziva plak, nadoknađujući niske razine vitamina C, i zašto njegov brzi lijek za kronični skorbut sadrži aminokiselinu lizin (pogledati www.paulingtherapy.com).

Nema sumnje da je vijest o ovom lijeku bila zataškana, u suprotnom bi većina javnosti saznala da ga je preporučio dvostruki dobitnik Nobelove nagrade Linus Pauling. Milijuni ljudi nepotrebno umiru zato što se znanje o Paulingovom otkriću ne širi, što je isto kao da se zataškava.

Je li terapija koja se sastoji od visokih doza askorbinske kiseline i aminokiseline lijek za srčanu bolest? Zločin je što to nitko ne zna!

Pauling i njegov bivši suradnik, dr. Matthias Rath, napravili su svoj dio posla provodeći pokuse i pokušavajući obavijestiti javnost o tim otkrićima. Sada je došao red na druge istraživače u medicinskoj znanstvenoj zajednici. Ako postiji ikakva mogućnost da su doktori Willis, Pauling i Rath bili u pravu, pravi je zločin ne provesti pokuse pod pravednim uvjetima.


Krajnja nesavjesnost Nacionalnog instituta za zdravljeOčigledno je da medicinsku scenu kontrolira farmaceutska industrija. Po svemu sudeći, čak je i američki Nacionalni institut za zdravlje pod kontrolom industrije lijekova, a čini se da čak ni članovi Kongresa ne mogu savladati ovu prepreku.

U godinama 1998. i 2002., Zaklada za vitamin C vladi je podnijela zahtjeve za dodjelu novčanih sredstava za proučavanje teorija dr. Paulinga. Ti zahtjevi su formalno podneseni novom Uredu za alternativnu medicinu NIH-a (pogledati

http://vitamincfoundation.org/NCCAMgrant).

Zahtjeve smo uputili iz dva razloga: Zaklada je tražila sredstva kako bi terapija koju je preporučio Linus Pauling mogla biti pošteno ispitana na ljudima. Svi prethodno poznati testovi bili su provedeni s nedovoljno velikim dozama vitamina C. Te prijave za sredstva ujedno su obavijestile vladu Sjedinjenih Država o tvrdnjama Linusa Paulinga da je pronašao pravi lijek za srčanu bolest. NIH je bio slobodan osmisliti, sponzorirati i provesti vlastito istraživanje sa znanstvenicima po svom izboru. Da su takva istraživanja provedena, dosad su mogli biti spašeni milijuni života i milijarde dolara. Na nesreću po Amerikance, NIH-ov Ured za alternativnu medicinu odbio je oba zahtjeva i nije proveo vlastita istraživanja.

„Vlada Sjedinjenih Država odbila je oba zahtjeva, ne zato što su članovi komisije imali bilo kakav prigovor na znanost ili protokole, nego zato što su zanastvenici i liječnici koje je Zaklada angažirala za provedbu istraživanja bili 'neiskusni'. Očigledno, istraživači koji vode istraživanja za NIH moraju biti članovi 'Kluba'. Javnost mora biti upoznata s takvim sramotnim ponašanjem“, kaže Mike Till stariji, suosnivač Zaklade za vitamin C.

Debakl sa statinskim lijekovima za snižavanje kolesterola

Kardiologija je već neko vrijeme na krivom putu. Rezultat toga je da su srčane bolesti još uvijek vodeći uzrok smrti u Sjedinjenim Državama, a statinski lijekovi za snižavanje kolesterola postali su najprodavanija klasa lijekova na recept. U 2002. statinski lijekovi prodani su u vrijednosti od 12,5 milijardi dolara, a magazin Forbes tvrdi da su posljednje brojke o godišnjoj prodaji u cijelom svijetu dosegnule 26 milijardi dolara, ali ovi lijekovi imaju značajne nuspojave (pogledati http://www.health-fx.net/eBook.pdf). Vitamin C, s godišnjom prodajom od blizu 180 milijuna dolara, ima potpuno isti učinak snižavanja kolesterola kao i popularni statinski lijekovi.

1985, dvije godine prije uvođenja popularnih statinskih lijekova za snižavanje kolesterola, znanstvenici koji su istraživali enzime koji pomažu tijelu da stvara kolesterol došli su do važnog otkrića: vitamin C snažno djeluje protiv kolesterola. Molekula vitamina C inhibira isti enzim, HMG CoA reduktazu, koji inhibiraju i statinski lijekovi za snižavanje kolesterola.

Osobe koje koriste kućne uređaje za praćenje razine kolesterola, kao što je Life Stream® monitor (dostupan na 55.000 prodajnih mjesta), izvještavaju da za maksimalan učinak na snižavanje kolesterola može biti potrebno 6.000 do 10.000 mg vitamina C.

Statinski lijkovi blokiraju stvaranje koenzima Q10 i mogu uzrokovati popuštanje srca, a time i potrebu za transplantacijom srcaStrukturu koenzima Q10 (CoQ10 ili ubikinona) utvrdio je Merckov znanstvenik Karl Folkers nakon njegovog otkrića 1957. Provedeno je barem 35 kliničkih istraživanja koja su dokazala ogromnu korist od CoQ10 za srčane bolesnike, posebno za pacijente sa popuštanjem srca (pogledati http://www.coq10supplement.com/). A u Japanu je sve do prošle godine CoQ10 bio lijek za srce dostupan samo na recept.

Farmaceutski div Merck je tijekom svojih istraživanja na snižavanju kolesterola otkrio da statinski lijekovi blokiraju stvaranje vlastitig CoQ10 u tijelu. To blokiranje sinteze CoQ10 je ozbiljan učinak statina koji uzrokuje umor, bolove u mišićima i skeletalnu miopatiju (tešku degeneraciju mišića). U Kanadi na reklamama za lijekove mora biti i upozorenje sa statin snižava CoQ10, ali američka FDA ne zahtijeva ova važna upozorenja, ostavljajući američke liječnike u neznanju i izlažući njihove pacijente riziku.

Merck je od 1990. prijavio više patenata na dodavanje CoQ10 statinu radi zaobilaženja problema blokiranja biosinteze CoQ10 (Američki patent br.4,933,165). To što posjeduju ove patente od 1990. dokaz je da su članovi korporacije Merck bili svesni da statini uzrokuju degeneraciju mišića. (Merckovi patenti nikada nisu bili implementirani, vjerojatno zato što je svjetska proizvodnja CoQ10 daleko nedostatna za pokrivanje poterba svih korisnika statinskih lijekova).

Tužno je i istinski zastrašujuće što se zna da trenutno najprodavanija klasa lijekova na recept – statinski lijekovi za snižavanje kolesterola – blokiraju sintezu CoQ10, a ipak se ti lijekovi rutinski prepisuju srčanim bolesnicima!

Prolazna globalna amnezija: Još jedna nuspojava statina?

Bivši NASA-in astronaut i kirurg Američkog ratnog zrakoplovstva Duane Graveline, dr.med., vjeruje da je statinski lijek Lipitor uzrokovao njegovu vlastitu prolaznu globalnu amneziju (transient global amnesia, TSA) – disfunkciju pamćenja povezanu sa statinskim lijekovima koju je osjećao prilikom letenja (pogledati

 http://www.spacedoc.net/Statins_flyer.html).

Dr.Graveline vjeruje da su ti novi lijkovi uzrok nedavne epidemije TGA koja je pogodila sobe za hitnu pomoć i, bojeći se teških posljedica kada se radi o pilotima zrakoplovnih kompanija koji uzimaju statine, pokrenuo je vlastiti križarski rat s ciljem edukacije zdravstvenih radnika i javnosti o mogućim opasnistima od lijekova za snižavanje kolesterola. Napisao je knjigu, Statin drugs: Side Effects and the Misguided War on Cholesterol (Pogledati web lokaciju Spacedoc.net).

Zaklada za vitamin C objavila je vlastitu kolekciju zabrinjavajućih pitanja na http://www.vitamincfoundation.org/statinalert.

Kardioretinometrija potvrđuje kronični skorbut i liječenje vitaminom C

Odavno je poznato da ljudske arterije slabe u nedostatku vitamina C i drugih nužnih hranjivih tvari. „Ateromi“ ili „meki arterijski plakovi“ imena su koja označavaju abnormalne formacije koje se javljaju u arterijama. Dr.Pauling i njegovi suradnici teoretizirali su s Willisom da takve formacije plaka služe ojačavanju arterija, zato što se najčešće javljau tamo gdje je krvni tlak najveći. Slabe arterije ponekad pucaju, i nastali ugrušak izaziva srčani udar ili moždani udar. To stanje bi se najbolje moglo okarakterizirati kao kronični skorbut.

Ateromi u mikroskopskim arterijama mrežnice oka bili su jasno vidljivi okulistima, koji donedavno nisu vjerovali da su takve tvorevine reverzibilne.

Dr. Sidney Bush, oftamolog iz UK, slučajno je otkrio da se ateromi mogu povući kod pacijenata kojima se preporuči da uzimaju 3.000 do 10.000 mg vitamina C dnevno (količina ovisi o učinku na retinalne arterije). Dr. Bush je do svog otkrića došao proučajajući očne infekcije kod pacijenata koji nose kontaktne leće. Testirao je vitamin C kao preventivnu mjeru protiv ovih infekcija i, sretnim slučajem, dr.Bush je primjetio da su ateromi nestali kod pacijenata koji su uzimali vitamin C. Izvijestio je da neki pacijenti moraju uzimati čak 10.000 mg dnevno kako bi uklonili meke aterome.

Dr.Bush je izumio novu dijagnostičku tehniku koju zove kardioretinometrija (CardioRetinometry® pogledati web stranicu http://www.vitamincfoundation.org/bush/more.html). On vjeruje da će ova dijagnostička metoda revolucionirati kardiologiju: „Nova dijagnostička tehnika može procijeniti rizik od koronarnih srčanih bolesti (CHD) na temelju univerzalnih arterijskih ateroma mrežnice, za koje se ranije nije slutilo da su reverzibilni. Liječnici su previdjeli, a optometričari/oftamolozi nisu očekivali da bi vitamin C mogo imati ovakav učinak. Taj učinak je slučajno otkriven i povezan s vitaminom C koji su osobe s kontaktnim lećama pristale uzimati. Mi to od 1999. sve češće primjećujemo koristeći retinometriju u Klinici Hull za kontakte leće i oči. Takvo otkriće zahtijeva hitnu evaluaciju.“

Dr.Bush je također zastupao ideju da kronični skorbut ne samo što postoji, nego se može i precizno izmjeriti. Oftamolozi sada mogu s lakoćom dijagnosticirati ovo stanje proučavajući mikroskopske arterije iza oka prije nego što se manifestiraju bilo kakvi simptomi srčane bolesti. Zahvaljujući dr.Bushu, danas znamo da vitamin C može brzo i jednostavno izliječiti ovo stanje uz optimalne doze utvrđene kardioretinometrijom.

„Ljudi danas žive u izrazito opsanoj zabludi da više nitko ne umire od skorbuta! Ova istraživanja bi mogla dokazati da od skorbuta svi umiremo brže nego što smo dosad slutili“, kaže dr.Bush.

„Žile oko rožnice, koje oftamolozi koji se bave kontaktnim lećama često proučavaju, pokazuje da skorbut povremeno pogađa sve ljude, a većinu nas većinu vremena. Uglavnom neprepoznat, kroničan supklinički oblik najbolje mogu dijagnosticirati (i liječiti) optometričari pomoću sekvencijskih elektroničkih slika retinalnih arterija i vrlo promjenjivih količina vitamina C, povremeno i drugih hranjivih tvari“, primjetio je.

Kardioretinometrija jasno pokazuje da postoji odnos između unosa vitamina C i „ateroma“ – plaka koji se formira na arterijama koje hrana mrežnicu oka. Dr.Bush je objavio fotografije stanja prije i poslije primjene njegove metode, i zagovara potrebu za rigoroznijim istraživanjima:

„Ateromi retinalnih arterija doslovno su savršen nadomjesni pokazatelj iskoha koronarne srčane bolesti, i to će ostati sve dok su oči povezane s ostatkom sustava. Moderne elektronske očne kamere/mikroskopi s velikim povećanjem i oštrinom slike na divan način pokazuju djelovanje kolesterola, kao i njegovo ponovno rastvaranje u krvotoku nakon što se sustav vrati u ravnotežu. I to je vidljivo na arterijama koje su premale da bi se mogle vidjeti golim okom!

„Dok su svakodnevne varijacije na žilama oko rožnice relativno lako čitljiv 'barometar' 'prolaznog' skorbuta, posebno kada se promatraju kroz biomikroskop s procjepnom svjetiljkom stručnjaka za kontaktne leće, nitko osim par predanih liječnika na njih nije obraćao pažnju.

„Arteriole i kapilare oko rožnice u mom se sustavu mogu podijeliti na deset stupnjeva skorbuta, zahvaljujući se čemu pacijentu može precizno reći koliko je vitamina C uzimao. Najviša ocjena koju je itko dosad imao bila je 94%. Kad sam počeo s ovim ocjenjivanjem, oko 1997., zbunjivao sam svoje suradnike time što sam mogao točno prepoznati pacijente koji su jeli malo ili nimalo zelenog povrća. Međutim, kronična supklinička varijanta ne može se tako jednostavno identificirati promatranjem. Ne mogu se utvrditi nepravilnosti prehrane u najbližoj prošlosti. Slično kao kod postupnog povećanja količine vitamina E u tjelesnim mastima i staničnim membranama mozga, treba proći više od mjesec dana kako bi se sa sigurnošću utvrdilo što se događa s kolesterolom u retinalnim arterijama.“

Dr.Bush sada ima dokaze da se čak i kalcificirani „tvrdi“ plak može razgraditi tijekom dvije godine uz visok unos vitamina C. Ovakav razvoj događaja predstalja težak udarac za vladin/Codexov „preporučen“ dnevni unos od 60 mg i 2.000 mg kao maksimalan dopustiv unos.

„Poruka ove priče je da treba redovno ići na preglede kod strpljivog, dobro opremljenog optomertičara osposobljenog za kardioretinometriju. To je, po mom mišljenju, nakon pet godina promatranja zdravlja mojih pacijanata, najvrednija zaštita nečijeg kardiovaskularnog (sustava), i vjerojatno mnogih drugih sustava, budući da oni nisu međusobno izolirani.“

Naš put do vitamina C i drugih otkrića

1994. nitko nije znao da li Paulingov protokol s visokim dozama vitamina C i lizinom stvarno djeluje. Naša kompanija, Intelisoft Multimedia, Inc., dobila je prava na Paulingov video snimak o srčanoj bolesti i pokušala ga promovirati (pogledati

http://www.paulingtherapy.com/). U to vrijeme, autor nije imao nikakvih financijskih interesa u bilo kojem prehrambenom proizvodu.

Nekoliko godina kasnije, shvatili smo da Paulingov bliski suradnik, Matthias Rath, očigledno nije do kraja cijenio ono što je Pauling zagovarao. Iz tog razloga, preuzeli smo na sebe zadaću razglašavanja Paulingovih otkrića. Korporacija Tower Laboratories bila je spremna predstaviti nov proizvod s dovoljno visokim dozama vitamina C i lizina koje su bile u skladu s Paulingovim preporukama o doziranju (pogledati http://www.towerlaboratories.com/).

Od samo početka, Paulingova terapija potpuno je liječila neizlječivo – čudo za čudom. Mnoga od ovih svjedočenja zapisana su i objavljena na video web-lokaciji PaulingTherapy.com. Pa ipak, nijedan od starih medija nije objavio ni riječ o ovom fenomenu.

Branitelj zdravlja potrošača Kevin Trudeau napisao je novu knjigu pod naslovom Natural Cures 'They' Don't Want You To Know About (pogledati http://www.naturalcures.com). Većina informacija u ovoj knjizi u skladu je s našim iskustvom tijekom proteklog desetljeća u zagovaranju Paulingove terapije protiv srčane bolesti. Trudeau ističe da se, prema federalnom zakonu, ljudima bez dopuštenja vlade ne smije govoriti da određeni proizvod liječi neku bolest. Kevin je bijesan, a i ja se tako osjećam.

Skoro svaka osoba s autoritetom koja ima veze sa srčanom bolešću (osim pacijenta) zna ili je bila upozorena da je Paulingova teorija neporeciva i da njegova preporučena terapija djeluje brzo.

Siguran i djelotvoran odgovor na najčešći oblik srčanih bolesti – formiranje plaka na slabim arterijama – je 6.000 mg do 18.000 mg vitamina C dnavno radi jačanja arterija. A izum dr.Paulinga s davanjem visokih doza lizina – 2.000 mg do 6.000 mg – rješava postojeći plak. Čini se da ova kombinacija kod većine osoba djeluje u roku od 10 dana, uz odgovarajuću dozu.

Općeniti stav tradicionalne medicine prema ovm pitanju pogrešan je u usmjeren na vlastitu korist. Umjesto da pacijentima uskraćuju terapiju koja bi im mogla spasiti život dok se na provedu „neophodna“ (i, zasad, još uvijek neplanirana) istraživanja, liječnici bi svim srčanim bolesnicima terbali savjetovati terapiju dr.Paulinga sve dok ne budu postojali dokazi da ta netoksična terapija ne djeluje. Čuli smo priče o kardiolozima koji su bili izvan sebe od bijesa nakon što su od uglednih izvora čuli za Paulingovu teoriju. Ti liječnici su verbalno izrazili frustraciju svojim medicinskim časopisima koji ih nisu informirali o ovim spoznajama.
 

 


Rješenje za druge oblike srčanih bolesti


Popuštanje srca

Mnogi ljudi dožive oporavak od popuštanja srca nakon što počnu primjenjivati Paulingovu terapiju. Međutim, ima puno dokaza da je uzrok popuštanja srca kod većine ljudi nedostatak koenzima Q10. Taj vitaminu sličan koenzim potreban je u našim pogonskim stanicama, mitohondrijima, za proizvodnju tjelesnog goriva, adenozin trifosfata (ATP).

Nekoliko drugih vitamina potrebno je ljudskom tijelu za proizvodnju vlastitog CoQ10, a poznato je da ljudi s godinama sintetiziraju sve manje CoQ10. Brojni lijekovi na recept, i zapravo svi statinski lijekovi za snižavanje kolesterola, blokiraju stvaranje CoQ10 u tijelu! Stoga se može opravdano reći da ovi lijekovi, koji se daju većini srčanih bolesnika, uzrokuju oblik srčane bolesti: popuštanje srca. Učestalost popuštanja srca se utrostručila, a stručnjaci za CoQ10 navode istraživanja koja ovo povećanje pripisuju višim dozama statina.

Jedini priznati lijek za popuštanje srca je transplatacija srca. Zaborvaite Vioxx, Celabrex, Aleve itd.: statinski lijekovi su još veći skandal.

Povišen krvni tlak/hipertenzija

Normalno je da se krvni tlak za vrijeme stresa (u situacijama borba ili bijeg) povisi na kraće vrijeme. Viši krvni tlak osigurava da glukoza i druge hranjive tvari uđu u stanice kako bi omogućile reakciju na stres. Također ne normalno da se povišeni krvni tlak normalizira nakon što stresni događaj prođe. Općenito, liječnici mjere krvni tlak zato što malo sužavanje arterije ima eksponencijalan učinak na hipertenziju. Takvo očitanje krvnog tlaka smatra se indikatorom (slabog) arterijskog plaka.

Prema raspravama u British Medical Journalu, oftamolozi su primjetili da se plak formira u mikroskopskim arterijama mrežnice prije javljanja povišenog krvnog tlaka.

Paulingova terapija djelotvoran je tretman za hipertenziju, kao i druge hranjive tvari poput magnezija, vitamina B6, aminokiseline arginina i nekoliko drugih ortomolekularnih pristupa.

Novinar Bill Sardi koji piše o zdravlju vjeruje da je 200 mg vitamina B6 djelotvornije od mnogih lijekova na recept za hipertenziju.

Kalcificirane arterije

Mnogi pacijenti imaju krute ili kalcificirane arterije. To stanje čini srčani udar vjerojatnijim, zato što se krvne žile ne mogu širiti u slučaju ugruška ili začepljenosti. Najvjerojatniji uzrok nakupljanja suvišnog kalcija u srčanim arterijama pacijenta je upotreba sredstava za razrjeđivanje krvi. Ti lijekovi na recept ili simuliraju ili blokiraju vitamin K, a prepisuju se rutinski.

Postoji više od 200 Medlineovih istraživanja koja dokazuju našu sumnju da je to istina.

Visoke doze vitamina K smanjuju količinu kalcija u mekim tkivima, i smatraju se standardnim tretmanom za osteoporozu u Japanu. Vitamin djeluje kao hormon i pomaže prijelaz kalcija iz mekih tkiva u kost.

Liječnici koji se bave kelacijom zaslužuju veliko poštovanje. Njihova detoksifikacijska terapija pomoću EDTA pomaže mnogim pacijentima, ali EDTA neće izliječiti samu srčanu bolest. Tretmani kelatima djelotvorni su kada uključuju dopunski program s vitaminom C.Srčani udar

Arterije snažno ojačane vitaminom C i lizinom manje su sklone pucanju. Ako nema pucanja, neće biti ni ugruška. Ako nema ugruška, neće biti srčanog udara uzrokovanog sprečavanjem dotoka krvi u srce.

Istraživači Svjetske zdravstvene organizacije otkrili su da je niska razina vitamina E u serumu 70 posto bolji pokazatelj vjerojatnosti srčanog udara nego što su to hipertenzija (povišen krvni tlak) ili povišen kolesterol.

Također, K.K.Teo i drugi otkrili su da injekcija magnezija odmah nakon srčanog udara spašava 55 posto onih koji bi inače umrli (na ispitivanju s placebo-kontrolom).

Urođeni srčani defekti i oštećena srca

Dokumentirali smo izvanredne slučajeve pacijenata čija su se oštećena srca, prema mjerenjima EKG-om, vratila u normalno stanje.

Medicinski istraživači s Harvarda otkrili su da je vitamin C bio jedina od 880 testiranih tvari koja je izazvala regeneraciju stanica srčanog mišića iz matičnih stanica.

Prema našem iskustvu, za poboljšanje EKG-a potreban je dobar prirodni vitamin E s miješanim tokoferolima i tokotrienolima (kao što je 2.000 internacionalnih jednica Uniqe-E kompanije A.C.Grace), zajedno s visokim dozama vitamina C u obliku askorbinske kiseline (pogledati linkove o vitaminu E na www.vitamincfoundation.org/vite.htm). Do takvog oporavka došlo je za tri mjeseca.Kardiologija: Najstrašniji scenarij

Srčani pacijenti imaju pravo biti vrlo skeptični, pa čak i bojati se svojih kardiologa. S izuzetkom nitroglicerinskog flastera, ne postoje standardni lijekovi za srce ili terapije koje stvarno pomažu pacijentu. (Nitroglicerin omogućuje tijelu da stvara više dušičnog oksida, koji širi arterije i privremeno ublažava bolove kod angine. Neobično je što je FDA nedavno odbila prijavu za novi oblik nitroglicerinskog flastera; pogledati http://www.medicalnewstoday.com/medicalnews.php?newsid=18335.)

Prema našem mišljenju, sve terapije na recept za koje znamo pogoršavaju stanje pacijenta tako što blokiraju CoQ10 ili izazivaju brzu kalcifikaciju mekih tkiva, povećavajući vjerojatnost kalcifikacije ili povisujući krvni tlak. Povjerenje pacijenata se iskorištava. Operacije na srcu neuspješne su kod 40-50 posto pacijenata zato što se plak ubrzo ponovno nakupi (restenoza).

Prema Discovery Health Channelu, skoro 40 posto pacijenata na umjetnim plućima i srcu doživi kognitivnu disfunkciju. To je jedan od razloga zašto je bivši američki predsjednik Bill Clinton bio podvrgnut operaciji ugradnje srčane premosnice (bypass) na „kucajućem srcu“, pri čemu se ne koriste umjetna pluća i srce.ZaključakOni koji se boje predstojećih Codexovih restrikcija u vezi s nadopunama prehrani sada su spremni se okrenuti vitaminu C i njegovoj važnosti za srčane bolesti kako bi proširili svoje napade na vladine umjetne smjernice i ograničenja. Podupiratelji Codexa, koji tvrde da svoje odluke temelje na znanosti, otkrivaju da je pokojni dr. Linus Pauling i dalje težak protivnik u borbi za naklonost javnosti.

Dr.Hickey i dr.Roberts objavili su njihovu najnoviju kritiku znanosti koja stoji iza vladinih preporuka o dnevnom unosu vitamina C. Ti profesori razotkrivaju nevjerojatne pogreške NIH-a. Drugi znanstvenici upoznaju se sa njihovom najnovijom knjigom The Ridiculous Dietary Allowance (pogledati http://www.lulu.com/content/92249) i potvrđuju njihove analize, i predviđa se da će utjecaj na zanastvenu zajednicu biti velik.

Rad dr.Busha i njegova nova metoda dijagnoze kardioretinometrijom izuzetno su zanimljivi u ovom procesu. Oni će uskoro ukloniti sve sumnje u vezi s uzrokom ateroskleroze i jednostavnošću s kojom se ona može izliječiti pomoću visokih doza vitamina C. Za liječenje su potrebne doze vitamina C koje daleko nadmašuju Codexom nadahnute „dopustive gornje granice“.

Vioxx i drugi dokazi protuzakonitog ponašanja FDA privukli su pažnju javnosti. Vješti televizijski marketingaši kao što su Kevin Trudeau i Bill Sardi rade na mijenjanju slike o lijekovima na recept u očima javnosti.

Međutim, budu li Codexove restrikcije na dodatke prehrani odobrene, uskoro će postati vrlo teško nabavljati vitamin C u optimalnim količinama.

 

DOWNLOAD TEKSTA U PDF FORMATU

 

 

 

POČETNA STRANA     MOJE KNJIGE     RAMANA MAHARŠI     OSHO     NISARGADATA

 GURĐIJEV     OSTALE VAŽNE KNJIGE      BILI MAJER     DEJVID AJK I ZAVERE  

BIBLIJA     NLO     ZDRAVLJE       ISTORIJA     SVE ZA DUŠU